Jaromír Soukup prezidentem? Ani náhodou, ukazují průzkumy

Jaromír Soukup (podnikatel, moderátor) 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. června 2022 9:14

Podnikatel, majitel mediální agentury Médea, vydavatelství Empresa Media a televize Barrandov se v minulosti netajil ambicemi na kandidaturu. Jak ale ukazují poslední průzkumy, podle všeho nemá ani zdaleka šanci vyhrát.

Podle březnového průzkumu agentury Median mají největší podporu v prezidentských volbách předseda hnutí ANO Andrej Babiš a armádní generál ve výslužbě Petr Pavel. 

Dále s větším odstupem následují senátor Pavel Fischer, ekonomka Danuše Nerudová, odborový předák Josef Středula a miliardář Karel Janeček.

Bývalému premiérovi vyjádřilo podporu 25 procent voličů a Pavlovi 20 procent. Naopak takový Michael Kocáb, Vladimír Dlouhý nebo Václav Klaus st. mají podporu nižší než pět procent.

Zdaleka nejhůře na tom pak je právě Soukup. Toho by podle průzkumu volilo 0,5 procent lidí. 

Soukup se přitom v minulosti už angažoval v politice, většinou však stál spíše v pozadí. Výrazněji se začal angažovat před volbami v roce 2006, kdy podporu Médey získala Strana zelených (SZ), později se ale se Zelenými vedenými Martinem Bursíkem rozešel ve zlém.

Soukup podporoval i Demokratickou stranu zelených (DSZ), Médea spolupracovala s ČSSD a zajišťovala nákup inzerce pro Věci veřejné.

Soukup jako soukromá osoba pomáhal s kampaní neúspěšnému prezidentskému kandidátovi Janu Fischerovi. Později se zařadil k podporovatelům Miloše Zemana, časem ale jeho podpora ochladla.

Témata: Jaromír Soukup (podnikatel moderátor)