Nový partner Hanychové prezidentským kandidátem? Jaromír Soukup se ambicemi netají

Jaromír Soukup (podnikatel, moderátor) 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. června 2022 11:55

Nový partner Agáty Hanychové, podnikatel Jaromír Soukup, se v minulosti netajil politickými ambicemi. Zájem o prezidentský post oznámil v dubnu 2019 a zařadil se také k podporovatelům Miloše Zemana. Už v minulosti se ale v politice angažoval.

Podnikatel, majitel mediální agentury Médea, vydavatelství Empresa Media a televize Barrandov. Absolvent pražské právnické fakulty začínal jako účetní a daňový poradce, brzy ale nastoupil do Médey, tedy agentury, která funguje jako zprostředkovatel při zadávání reklamy mezi firmami a médii.

Koncem 90. let celou agenturu převzal a vybudoval z ní jednoho z hlavních hráčů v ČR. Kromě agentury se v poslední dekádě začal angažovat přímo v médiích, nejprve koupil časopisy Týden, Instinkt nebo Mladý svět, na přelomu let 2012 a 2013 přibyla televize Barrandov.

Se svou agenturou se Jaromír Soukup angažoval také v politice, většinou však stál spíše v pozadí. Výrazněji se začal angažovat před volbami v roce 2006, kdy podporu Médey získala Strana zelených (SZ), později se ale se Zelenými vedenými Martinem Bursíkem rozešel ve zlém. 

Soukup podporoval i Demokratickou stranu zelených (DSZ), Médea spolupracovala s ČSSD a zajišťovala nákup inzerce pro Věci veřejné. Soukup jako soukromá osoba pomáhal s kampaní neúspěšnému prezidentskému kandidátovi Janu Fischerovi. Později se zařadil k podporovatelům Miloše Zemana, časem ale jeho podpora ochladla.

Témata: Jaromír Soukup (podnikatel moderátor)