Berenika Kohoutová: Nová píseň pro film, v němž hraje. Napsala ho její máma!

Berenika Kohoutová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. června 2022 20:30

Pejskařská komedie Řekni to psem se pomalu blíží do kin, premiéru má již 7. července. V hlavní roli se představí herečka a zpěvačka Berenika Kohoutová, a protože v sobě spojuje tyto dvě profese, k filmu nazpívala také titulní písničku „Nikdy už nebude nic jako teď“, k níž hudbu i slova složil Jiří Burian. Ten stojí i za hudbou k filmu.

Berenika Kohoutová ve filmu hraje hlavní hrdinku Ditu, které se zpočátku na paty lepí smůla. Když se však sblíží se svým nečekaným novým psím parťákem Raplem a s jeho pomocí se seznámí i s komunitou pejskařů, život se jí začne měnit k lepšímu. I díky tomu, že se Rapl sblíží s Agátou, border kolií jejího souseda Petra, kterého si s chutí zahrál milovník psů Štěpán Benoni.

Scénář k filmu napsala maminka Bereniky Kohoutové, spisovatelka Irena Obermannová a dcera její práci ohodnotila slovy: „Scénář se mi líbil svou tematikou. Rozchody známe všichni, vztahové filmy taky, nakonec všechno je vždycky o vztazích nebo pocitech. Ale to, jak vstupují do děje a těch vztahů psi, mi přijde milé. Dost často to může být tak, že pes člověku pomůže se z různých stavů dostat, že se díky němu mohou potkat a sblížit lidi, kteří by se třeba nikdy neměli šanci seznámit, a tak vznikají nová přátelství a možná i lásky. I když Ditě zpočátku připadala pejskařská komunita směšná.“

Film Řekni to psem bude mít premiéru 7. července a vedle Bereniky Kohoutové a Štěpána Benoho diváci ve filmu uvidí Hanau Vágnerovou, Igora Orozoviče, Veroniku Žilkovou, Táňu Medveckou a Jiřího Lábuse. Režie filmu se ujal Robert Sedláček.

Témata: Berenika Kohoutová