Marta Kubišová: Smích i slzy po recitálu k jejím osmdesátinám!

Marta Kubišová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. června 2022 16:10

Marta Kubišová se v tomto týdnu dočkala předčasného dárku k listopadovým 80. narozeninám. V areálu Musea Kampa se ve čtvrtek večer odehrála premiéra divadelního recitálu o legendární zpěvačce.

V představení ji ztvárnila herečka a zpěvačka Berenika Kohoutová, na místě ovšem byla přítomna i sama Kubišová. Zástupci muzea to dnes potvrdili na facebookovém profilu. 

"Samotná majitelka hlasu rebelky včera dorazila na nádvoří našeho Musea podívat se na premiéru hry o svém životě. Díky tomu měl tento večer úplně vše!" konstatovali. "Při pozorování autorského ztvárnění neuvěřitelného osudu Marty Kubišové jsme se neubránili smíchu i slzám," dodali.

Životní příběh Kubišové je opravdu fascinující. Proslavila se jako zpěvačka v 60. letech, získala tehdy dokonce Zlatého slavíka. Všechno se ale změnilo po srpnu 1968, kdy se její píseň Modlitba pro Martu stala symbolem národního odporu.

Tu samou roli sehrála stejná skladba během sametové revoluce v listopadu 1989, až do ní měla populární zpěvačka zakázané vystupování. 

Témata: Marta Kubišová