Jana Brejchová očima dcery: Brodská napsala knihu! Jaká tajemství skrývá?

Jana Brejchová 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. června 2022 10:40

Tereza Brodská se kromě herectví pustila také do psaní, předmětem jejího zájmu se stala maminka Jana Brejchová. Jaká tajemství skrývá kniha o legendární herečce, která v lednu oslavila 82. narozeniny?

Kniha se jmenuje Moje máma Jana Brejchová, autorka o ní povyprávěla v rozhlasovém pořadu Blízká setkání. Podle Brodské si její maminka už zhruba před patnácti lety přála, aby vznikla fotografická kniha. Nakonec jde o příběh slavné herečky očima dcery.

"O mamince se píše, že jen leží, je ve svém světě a nekomunikuje, což není tak úplně pravda," poznamenala Brodská, která chce prostřednictvím knihy dosáhnout toho, aby se v souvislosti s maminkou mluvilo i o něčem jiném, především o její neuvěřitelné kariéře. 

Čerpala mimo jiné z vyprávění či diářů, ji samotnou zaskočily například anabáze s některými filmovými rolemi. Z osobního života nic podobně překvapivého nevypíchla.

"Trochu je pro mě citlivé téma rozvod tatínka s maminkou," přiznala Brodská, jejímž otcem byl jiný slavný herec Vlastimil Brodský.

Témata: Jana Brejchová Tereza Brodská