Velká ztráta pro ČT! Michal Nesvadba končí v Kouzelné školce

Michal Nesvadba 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. června 2022 9:59

S velkou ztrátou se bude muset vypořádat vysílání České televize pro děti. Po více než dvaceti letech končí v Kouzelné školce Michal Nesvadba, jehož proslavily především hrátky s izolepou.

Nesvadba ve středečním instagramovém příspěvku poznamenal, že Michalem z Kouzelné školky je celých třiadvacet let a bude jím i nadále. "I když mě už od podzimu příštího roku v Kouzelné školce neuvidíte," potvrdil svůj konec v pořadu pro děti. 

Podle Nesvadby šlo o nelehké a bolestné rozhodnutí, ale on se drží hesla, že v nejlepším se má skončit. "To nic nemění na tom, že tvorba pro děti je mým posláním a budu stále pokračovat a rozdávat radost a smích. V dalších projektech i na obrazovkách ČT. Žádný důchod a odpočinek se nekoná," ujistil fanoušky, kterých má opravdu hodně.

Důkazem je i neskutečná lavina zpráv, v nichž lidé vyjadřují smutek nad jeho odchodem z Kouzelné školky. "Nikdy by mě nenapadlo, ani jsem si neuvědomoval, jak moc pro vás ten pořad se mnou v dětství znamenal," svěřil se.

"Pro mě je překvapivé až dojemné zjištění, z vašich vzkazů, že mým odchodem z KŠ, pro mnohé z vás údajně 'končí dětství', ačkoliv je vám již 15-30 let. S Michalem ve Školce jste se prý stále cítili dětmi i přesto, že jste pořad už nesledovali. Dojalo mě, že jste ve mě cítili jistotu… když je Michal ve Školce, tak je svět v pořádku a všechno je fajn," pokračoval. 

Nesvadba vnímá všechny vzkazy jako nevyčíslitelnou odměnu, které si nesmírně váží. "Děkuji vám za to. Děkuji, že jste ve svém srdci našli vzpomínku a po letech mi ji poslali a připsali tolik krásných slov, díků, vyznání a ocenění. Víc jak 30 let tvorby pro děti mi přineslo spoustu radosti z radosti druhých. Co víc si přát? Zůstaňte stále dětmi v jakémkoliv věku! Nic nekončí. Protože i ve mě je to dítě napořád," vzkázal na závěr.

Témata: Michal Nesvadba