Karel Gott (†80): Na povrch vyplývají informace, které o něm dosud nikdo nevěděl!

Karel Gott 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. června 2022 9:21

Ivana Gottová se rozhodla světu představ jejího zesnulého manželka tak, jak ho nikdo neznal. Skrze padesátiminutový dokument s názvem Karel Speciál ukáže dosud neodvysílané záběry a informace, které o legendě české hudby dosud nikdo nevěděl.

Co se z nich dozvíme? Například poprvé zjistíme, že Karel Gott nosil v uších nosil naslouchátka, aby ostatní slyšel a rozuměl jim. Upozornil na to magazín Sedmička.

Gott prý také nedbal na rady lékařů a navzdory varování, aby lidem nepodával ruce, protože bakterie a viry by mohly znamenat riziko zhoršení jeho zdravotního stavu, je neposlechl.

Podle všeho také nebyl Gott příliš nadaným žákem. Nejen, že propadal, ale dokonce měl i tři dvojky z chování. Šlo mu sice kreslení, ale překvapivě se nepředřel nejen v hudební výchově, ale ani v jazycích. 

Navzdory tomu se nakonec začal živit hudbou a pronikal s ní i do zahraničí. Co naopak miloval byl zeměpis. "Svět mě opravdu zajímal. Pořád jsem studoval mapy, glóbusy a ptal se, kudy bych jel a jak je to daleko," svěřil se.

Navzdory jeho zájmu o geografii ale ani v tomto předmětu příliš neexceloval a dobré známky nenosil ani z něj. Zkrátka a dobře se mu ve škole příliš nedařilo.

DVD s celovečerním dokumentem Karel, jehož součástí bude navíc dalších 46 minut materiálu, který se nevešel do filmu, vyjde v pátek 24. června.

Vdova po legendárním zpěvákovi prozradila, že prodlouženou verzi filmu bude možné sehnat i dříve. Úplně každý člověk ale takovou možnost mít nebude. 

"Vy, kteří se chystáte do O2 areny 19. a 20. června, budete mít právě tam mimořádnou možnost získat DVD v předstihu před zahájením oficiálního prodeje," uvedla na instagramu Gottová.

Témata: Karel Gott