Adam Mišík: Na podzim jej lidé uvidí v další velké filmové roli!

Adam Mišík

Autor: stars24.cz, ČTK

23. května 2022 20:40

Film režiséra Adama Sedláka s názvem Banger s Adamem Mišíkem v roli prodavače kokainu Alexe vstoupí do kin letos na podzim. V dalších rolích se představí Marcel Bendig, Anna Fialová nebo rapper Sergei Barracuda, jenž ztvárnil sám sebe.

Právě za ním se vydává v příběhu ze světa rapu a drog hlavní hrdina, aby ho získal ke spolupráci pro svůj "banger". ČTK o tom za distribuční společnost Bontonfilm informoval Lukáš Vedral.

Název filmu odkazuje k jednomu z významů výrazu banger, který se v prostředí rapu používá pro povedenou skladbu. Tvůrci dnes představili první záběry.

"Myslím, že první záběry ukazují, jak bude Banger v kinech vypadat. Je intenzivní, bez příkras a opravdový, ale především jsme chtěli, aby se diváci u filmu bavili. Zajímavé pro mě taky bylo oslovit pro roli Alexe Adama Mišíka a pracovat s ním takovým směrem, který by u něj nikdo nečekal," uvedl režisér Sedlák.

V dalších rolích se objeví také hvězdy sociálních sítí Anna Purič, Džana Valjevac, pornoherečka Stacy Cruz a další.

"Celý příběh se odehrává v jeden večer a je to pořádná jízda. Stejně tak na mě působilo i natáčení. Měl jsem pocit, jako by to byl jeden natáčecí den, i když jich bylo patnáct. Hodně momentů vznikalo spontánně přímo v danou situaci," uvedl Mišík.

Dvaatřicetiletý režisér Sedlák vystudoval Filmovou akademii Miroslava Ondříčka v Písku. Natočil několik krátkometrážních filmů, absolventský snímek L. H. byl nominován na Cenu Magnesia za nejlepší studentský film. V roce 2015 obdržel první místo Filmové nadace za nejlepší nerealizovaný scénář roku k filmu Domestik. Za minisérii Semestr byl nominován na Cenu české filmové kritiky v kategoriích objev roku a počin mimo kino. Svůj celovečerní debut Domestik představil v Hlavní soutěži v Karlových Varech. Na festivalu Sitges za něj obdržel cenu Best New Director. Debut Domestik získal dvě nominace na České lvy, z nichž jednu proměnil, a čtyři nominace na Cenách filmové kritiky. Je jedním z mála tuzemských tvůrců, který se ve svých projektech dlouhodobě zaměřuje na mladé publikum.

Adam Mišík, syn hudebníka Vladimíra Mišíka, se věnuje herectví odmalička. Upozornil na sebe v roli Kuby v Krásce v nesnázích nebo v roli raubíře v komedii Taková normální rodinka z roku 2008. Kromě filmu si zahrál v několika seriálech. Hrál také hlavní role ve filmech Bajkeři a Muzikál aneb cesta ke štěstí, výraznou roli dostal i ve filmu Andílek na nervy.

Témata: Adam Mišík filmy