Libuše Šafránková: Proč s Abrhámem tak brzy zanevřeli na divadlo?

Libuše Šafránková, herečka

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. května 2022 14:49

V úterý přišla smutná zpráva o úmrtí Josefa Abrháma, který zemřel ve věku 82 let, kdy už měl po všech stránkách právo na zasloužený důchod. S divadlem však sekli společně s manželkou Libuší Šafránkovou velice brzy.

Neuplynul ještě ani rok od smrti Libuše Šafránkové, než se vydal na věčnost za milovanou ženou také Josef Abrhám. Byla to mezi nimi velká herecká láska od chvíle, co se potkali na divadelních prknech v 70. letech minulého století, společně je pak zhruba v polovině 90. let opustili. 

Ačkoliv mnozí lidé považovali jejich odchod z divadelní scény za předčasný, slavní herci se už přemluvit nenechali. Udělali jen jednu výjimku pro představení Divadla na Jezerce.

Divadelní principál Jan Hrušínský v rozhlasovém cyklu Úžasné životy uvedl, že si manželé zahráli ve filmových dotáčkách pro hru Zahraj to znovu, Same.

"V prosinci (2021) jsme odehráli tři představení na Libuščinu počest. Okamžik, kdy jsem s ní vedl dialog a uvědomoval si při tom, že už není mezi námi, byl snad nejsilnější, jaký jsem za 45 let u divadla zažil," řekl Hrušínský. 

Témata: Libuše Šafránková Josef Abrhám