Ivana Andrlová a Maroš Kramár se v Česku dočkali obrovské pocty!

Maroš Kramár dostal svou vlastní hvězdu

Autor: ČTK, stars24.cz

29. května 2018 19:45

Herci Ivana Andrlová a Maroš Kramár mají ode dneška své hvězdy na chodníku slávy před zlínským Velkým kinem. Po dnešku je tam hvězd již 29. Odhalení dlaždic se jmény bývalých dětských filmových hvězd je tradiční součástí zlínského filmového festivalu, akci připravuje Nadační fond Kapka naděje.

Oba herci dnes zavzpomínali na natáčení pohádky Za humny je drak, ve které oba ve Zlíně, tehdejším Gottwaldově, hráli. Andrlová ztvárnila roli Lidušky, Kramár hrál loutnistu Mariana.

"Pro mě je ta pohádka vtipná v tom, že jsem tam měl paruku. Když se dělaly postsynchrony, neměl jsem čas, tak mě namluvil někdo jiný a písničku taky zpívá někdo jiný. Já se vždycky divím, že mě tam vůbec někdo pozná," řekl dnes ČTK Kramár, který ve slovenských pohádkách ztvárnil řadu princů.

"Jak je Honza Čenský český princ, tak já jsem dělal na Slovensku hodně princů, dobré i zlé. Dělal jsem dokonce dvojičky, kde jsem dělal dobrého i špatného, bratry. Hrál jsem už i krále, to byl v Čechách Královský slib," uvedl herec.

Andrlová na role v pohádkách vzpomíná ráda. "To byla taková doba, neměli jsme celkem žádné starosti, byli jsme mladí. Točili jsme pohádky rádi, protože pohádky byly totálně apolitické, neříkalo se v nich ´soudruhu´ a ´soudružko učitelko´, takže ty pohádky byly vždy takové ozvláštnění," řekla dnes ČTK herečka, která podle svých slov nehrála princezny příliš často.

"Nehrála jsem jich zase tolik, ale všechny se staly kultovními," uvedla. Nejbližší vztah má k pohádce Za humny je drak, protože ji měla coby dítě ráda její dcera. Andrlová hrála také ve snímcích Princové jsou na draka, Princ a večernice, Co takhle svatba, princi nebo Ať přiletí čáp, královno!

Hvězdy na chodníku letos pořadatelé odhalovali už třináctým rokem, loni ji získali režisér Karel Smyczek a herečka Pavlína Mourková. Před nimi to byli například Klára Pollertová-Trojanová a Jiří Strach, Lucie Zedníčková, Jan Potměšil, Tomáš Holý, Žaneta Fuchsová nebo bratři Michal a Vladimír Dlouzí.

Témata: Ivana Andrlová Maroš Kramár