Vydra kritizuje své kolegy: Dnešní filmy a seriály jsou primitivní!

Vydra, Václav 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

29. května 2018 14:53

Řada filmů a seriálů dnes naprosto postrádá kvalitu, přesto se na ně diváci koukají! Přesně to si myslí herec Václav Vydra. V případě Kameňáku je to podle něj ale něco úplně jiného! Proč se série Zdeňka Trošky tomuto pravidlu vymyká?

„Ne, že bych neuměl chválit, jenom tím šetřím. I když poslední dobou jsem už také začal. Když někoho pochválíte, tak někomu zase musíte říct něco nepříjemného, pokud se vám něco nelíbí, abyste nebyl z lidí, kteří jen chválí a na druhou stranu mlčí k tomu, co se jim nelíbí. ... Já raději mlčím furt,“ přiznává herec Václav Vydra.

Už před několika lety si však postěžoval, že některé filmy jdou lacinou cestou kvantity a že kvalita je bohužel často až na druhé koleji. „Mrzí mě to, protože se tím ovlivňuje divácký vkus,“ posteskl si kdysi herec.

Série Kameňáků Zdeňka Trošky, ve které si sám zahrál, je podle něj ale jiný případ. „Já si na rozdíl do kritiky, který tyto filmy v podstatě zatratila, nemyslím, že jsou to špatné filmy. Je to určitý žánr,“ vysvětloval v rozhovoru pro Český rozhlas Plus.

„Kameňák je v podstatě vtip. Já o tom říkám, že Zdeněk vlastně vymyslel žánr „film z vtipů“. A ty vtipy jsou dobré. Podle mě je vtip dobrý, když se mu člověk zasměje. Samozřejmě, když se vypráví vtipy, tak některý vtip je lepší, některý horší. A i když se vypráví hodně vtipů. tak těch dobrých je určitě méně. Ale to neznamená, že ty blbější vtipy nemají nárok na to být vyprávěny,“ myslí si.

Odmítá ale slova o tom, že Kameňáky ovlivňují divácký vkus špatným směrem. „Já bych mohl uvést – a nebudu to dělat, protože jsem řekl, že nerad haním – spoustu seriálů, které běží v televizi, které ani třeba nejsou komediální, a ovlivňují ten vkus daleko strašnějším způsobem než Kameňák,“ postěžoval si s tím, že jsou jednoduché, nekvalitní a primitivní. A divákovi je podle jeho mínění vlastně jedno, na co se dívá - hlavně, „když se to hýbe“. A to je podle něj špatně.

Témata: Václav Vydra Zdeněk Troška Film Kameňák