Herečka poučuje Čechy: Lidé jsou lační a nenažraní!

Taťjana Medvecká

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

29. května 2018 4:04

Herečka a dabérka Taťjana Medvecká varuje, že lidé se k naší planetě nechovají správně. Sama přiznává, že nechápe, jak je možné, že svět ještě pořád šlape. Upozorňuje na to, že naše civilizace jednou skončí! A možná to nebude tak dlouho trvat!

„Já se strašně bojím, že vůbec slovo vize z politiky mizí. To je podle mě to, co se odehrává nejen u nás, ale celkově ve světě. To je totální vyprázdněnost idejí. Já ani nechápu, jak je možné, že to ještě pořád šlape,“ podivuje se v rozhovoru pro Český rozhlas Plus herečka a dabérka Taťjana Medvecká.

„A protože jsem trošičku založená, že lidi by neměli být tak strašně lační a tak strašně nenažraní v tom, jak hrozně všechno chtějí, mám prostě fakt obavu o to, že to tady může skončit. A nemusí to ani moc dlouho trvat!“ varuje držitelka dvou Cen Thálie a Českého lva.

Herečka poukazuje především na ekologické problémy! „Civilizace, která po sobě zanechává takovou míru odpadků, je tak rozežraná, tady nemůže být přece donekonečna. Vždyť jen stačí sledovat, že pluje v Tichém oceánu ostrov, který má rozměr Francie nebo půlky Evropy, z plastů,“ posteskla si herečka s tím, že kvůli němu například umírají ryby.

„Je to hrozné. A ta strašidelná masáž lidí! Já úplně nenávidím, když se mi na tabletu zobrazí nějaká módní značka, protože vždycky, když si tam něco koupíte, tak vám tam dají tu kartičku a vy tam dáte e-mail, tím pádem už vás mají zaháčkovanou,“ uvedla s tím, že ona sama už teď nikde e-maily nedává. „Byla jsem blbá, když jsem začínala. Víte co? Že musíte jenom umřít, a opravdu nemusíte mít pokaždé jinou blůzičku,“ vzkazuje lidem.

Témata: Taťjana Medvecká Ekologie