Duchoslav alias Viki Cabadaj prožil hrozné chvíle: Přemýšlel jsem, zda se ještě někdy probudím!

Jan Antonín Duchoslav 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

28. května 2018 14:23

Herec Jan Antonín Duchoslav (53) alias Viki Cabadaj z populární komedie Sněženky a machři podstoupil v polovině května operaci v Institutu klinické a experimentální medicíny známé jako IKEM. Teď už se ale vzpamatovává a nechybí mu ani humor!

Duchoslava zradilo srdce. „Byl jsem v podstatě v limbu,“ vzpomíná herec. Hrudní kost mu lékaři kvůli operaci museli rozříznout, srůstat mu bude tři měsíce! Do té doby nesmí v dělat v podstatě nic! A aby byl brzy fit, vzpamatovává se ze všeho v lázních v Poděbradech.

...a pak vlka zašili. Když se probudil měl převelikou žízeň a tak se odplazil k hluboké tůni, protože zašité břicho, plné kamení, ho tuze bolelo... Ale, že máme ty pohádky docela drsné!

Příspěvek sdílený Jan Antonín Duchoslav (@janantoninduchoslav), Kvě 19, 2018 v 2:44 PDT

Lékaři mu před pár týdny sdělili špatnou zprávu. „Když mi řekli, že mi udělají rekonstrukci chlopně, přemýšlel jsem, zda se ještě někdy probudím,“ přiznal pro Blesk. V tu chvíli podle svých slov myslel především na své syny Tondu (9) a Jana (6).

„Volal jsem své ex, aby je přivezla. Chtěl jsem je vidět, vždyť se mohlo stát cokoli. Bylo to o fous, protože přece jenom jeli až z Benešova. Jen patnáct minut nato jsem šel na sál,“ popisuje Duchoslav.

Děti o něj kvůli operaci měli strach, proto herec poprosil bývalou ženu, aby je hned druhý den po operaci přivedla do nemocnice. „Aby viděli, že žiju, můžu vstát a chodit,“ vysvětluje.

Na sociálních sítích se také pochlubil, že už si zvládl dát i pivo. „Plznička, jedna zdravotní! Velkou ještě neuzvednu. Tak si dám ty malý asi dvě! Ale, že je na tom světě krásně,“ pochvaloval si. „Je mi dobře, jen jsem to z kraje hůř snášel. Ale každým dnem se to lepší,“ vzkázal z Poděbrad.

Dal také jasně najevo, že se chce co nejdřív vrátit do běžného života. „Mám srdce opravené z vlastního materiálu, proto budu moct vysadit prášky na ředění krve a zase začít sportovat,“ plánuje.

Plznička, jedna zdravotní! Velkou ještě neuzvednu. Tak si dám ty malý asi dvě! Ale, že je na tom světě krásně.

Příspěvek sdílený Jan Antonín Duchoslav (@janantoninduchoslav), Kvě 20, 2018 v 7:18 PDT

Co nejdřív by se také chtěl vrátit do práce. „V době, kdy mě operovali, jsem měl stát vedle Hanky Gregorové na jevišti. Dva měsíce zkoušení, a teď z toho nic není. Už jsme si s Hankou slíbili, že si to o prázdninách projedeme, abych byl na podzim připravený,“vysvětlil. 

Na to si ale ještě chvíli počká. „Dny ubíhají, včera tu za mnou byli chlapečkové. Dnes spolužák Petr, odpoledne projede banda motorkářů... Ale jinak strašná nuda. Potřeboval bych se posunout skokem alespoň o měsíc, abych kromě dechových cvičení a chůze už konečně mohl něco pro tu kondici dělat. Kdo by to řekl, že největší překážka bude ta srůstající přefiklá hrudní kost!“ postěžoval si v neděli Duchoslav.

Témata: Jan Antonín Duchoslav