Iveta Bartošová (†48): Slibně rozjetá kariéra skončila tragicky! Dnes před osmi lety...

Iveta Bartošová 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. dubna 2022 15:15

29. duben je smutně zapsán v historii české populární hudby, je totiž datem úmrtí Ivety Bartošové. Od jejího tragického odchodu dnes uplynulo již osm let. Zpěvačka by počátkem právě končícího měsíce oslavila 56. narozeniny.

Bartošová se po předchozích měsících plných osobních potíží rozhodla ukončit na konci dubna život sama. Sebevraždu spáchala nedaleko svého bydliště v pražské Uhříněvsi, smrt našla pod koly vlaku, který z hlavního města mířil do Benešova. 

Dopis na rozloučenou zpěvačka adresovala jedinému potomkovi, synovi Arturovi, který loni v lednu přišel i o druhého z rodičů. Zdravotním komplikacím totiž počátkem roku 2021 podlehl jeho otec Ladislav Štaidl.

Kariéra Bartošové skončila mimořádně tragicky, navzdory tomu, jak slibně rozjetá byla. Již v roce 1986 se v pouhých dvaceti letech stala Zlatou slavicí, triumf pak ještě zopakovala v letech 1990 a 1991.

Ústup ze slávy byl poté pozvolný, střídavě se rodačce z Čeladné dařilo lépe a hůře. Bohužel, závěrečná léta jejího života byla plná skandálů. 

Témata: Iveta Bartošová