Hrušínský z Discopříběhu se přiznal: Zkrachoval jsem! Co se stalo?

Ze Španělska musel zpátky 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

28. května 2018 4:16

Rudolf Hrušínský nejmladší (47) se do paměti Čechů zapsal především díky filmu Diskopříběh. Pak se ale vytratil. Druhou polovinu 90. let strávil ve Španělsku, kde provozoval bar. Teď vůbec poprvé přiznal, jaké to bylo a s jakými problémy se musel potýkat!

Hrušínský na Frekvenci 1 přiznal, že nerad veřejně mluví o svém soukromí a proto se pak v médiích – a nejen těch bulvárních – objevují spekulace spojené s jeho jménem. „Okolo roku 1998 nebo 1999 a mě bylo 29 let. Říkal jsem si, že bych chtěl zkusit nějakou dobu žít jinde,“ svěřil se Rudolf.

Španělsko si vybral proto, že mu vyhovovalo životním stylem, kulturou i jídlem. V té době ale ještě nebyla Česká republika členem EU, takže podle něj bylo obtížné získat všechna potřebná povolení. Po roce se ale vrátil, protože si za tu dobu nebyl schopen vyřídit trvalý pobyt.

„Byl jsem odsouzen k tomu, že jsem každé tři měsíce, když mi skončilo turistické vízum, jel na hranice s Francií, aby mi dali nový štempl, že jsem jako znovu vstoupil do země. To bylo asi 600 kilometrů,“ vysvětloval. „Protože mezi těmito zeměmi už hraniční kontroly nebývaly, často musel hledat celníky, aby mi razítko vůbec dali," zavzpomínal. 

V médiích se opakovaně psalo, že Hrušínský ve Španělsku provozoval restauraci, to ale prý není pravda. „Neprovozoval jsem tam restauraci, ale bar! Po pracovní stránce to pro mě byla jednoduchá možnost. Já jsem mohl bar vlastnit, ale nemohl jsem v tom baru pracovat. Takže jsem si najímal lidi. Ale nefungovalo to, tak jsem toho nechal,“ přiznal nepřímo, že tehdy jeho podnik zkrachoval.

Sám Hrušínský ale přiznal, že neměl v plánu v zahraničí žít trvale, chtěl se totiž po nějaké době vrátit do vlasti. A to se nakonec i stalo.

Témata: Rudolf Hrušínský nejmladší Španělsko