Roman Zach promluvil o svých zkušenostech s léčiteli! Chtěl jsem věřit, ale bylo to divné!

Zach, Roman

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. května 2018 13:46 | Aktualizováno: 27. května 2018 21:20

Roman Zach má s rolemi lékařů velké zkušenosti. Nejprve si zahrál v Ordinaci v růžové zahradě doktora Šebka, teď září v seriálu Modrý kód, kde hraje lékaře Vilkina pocházejícího z Ruska. V osobním životě si Zach s doktory a léčiteli také užil své!

Krasavec Zach přiznává, že má své zkušenosti nejen s lékaři, ale i s léčiteli. A rozhodně nejsou dobré! „V koleni mi chybí křížový vaz, mám v háji menisky, trápí mě to, ale chtěl jsem věřit. Setkání s léčitelem ovšem dopadlo divně. Když jsem přicházel, měl přivřené oči, cosi mumlal, já si k němu přisedl, a on říká: Levá noha, co? A ona to byla pravá. Čímž se veškerá důvěra ztratila. Absurdní,“ uvedl v rozhovoru pro Aha!

Své zkušenosti tedy mohl využít i v Modrém kódu, kde se objevuje i postava „léčitele“ v podání herce Václava Knopa. I v seriálu se totiž objevují pacienti, kteří se plně svěřili do rukou různých šarlatánů – a často to s nimi skončilo hodně špatně!

Nejen díky rolím lékařů by Zach podle svých slov dokázal také dokázal poskytnout první pomoc. „Zažil jsem to několikrát. Mám výhodu, podobnou se seriálovým Rasputinem, který má armádní výcvik, že v krizových situacích zůstávám klidný a nepanikařím. Základní znalosti mám, před patnácti lety jsem prošel kurzem první pomoci. Byl jsem u bouračky paní kterou srazilo auto, ta to bohužel nepřežila. Žila do příjezdu sanitky, ale pak podlehla zraněním,“ vysvětluje herec.

Témata: Roman Zach seriály