Jan Hrušínský se pustil do Zemana! Je to hochštapler, jak mu můžete věřit?

Jan Hrušínský 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. května 2018 10:47

Herec a šéf Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský (62) se opět tvrdě pustil do prezidenta Miloše Zemana a jeho nejbližších spolupracovníků. Podle něj jde o hochštaplery, kteří jen lžou a dělají ostudu.

Hrušínský se netají tím, že se mu současná hradní sestava vůbec nelíbí. Na svém facebookovém profilu zveřejnil fotky prezidenta Miloše Zemana, bývalého místopředsedy představenstva čínské firmy CEFC pro Evropu Jaroslava Tvrdíka, kancléře Vratislava Mynáře, podnikatele a politika Martina Nejedelého, čínského prezidenta Si Ťin-pchinga nebo fotky demonstrantů s tibetskými vlajkami.

Fotky doplnil jasnou otázkou. „Můžu se vás, moji milí přátelé, na něco zeptat? Jak takovým hochštaplerům může někdo věřit?! Po tom všem, co už v naší zemi lidem provedli a napáchali! Po tolika lžích, hanebnostech a ostudách. To mi, prosím pěkně, vysvětlete,“ zajímá Hrušínského.

Herec se do Hradu a prezidenta Zemana naváží opakovaně. Naposledy ho například zkritizoval v souvislosti se zprávou z Velké Británie o tom, že Alžběta II. ocenila hudebníka Paula McCartneyho. Srovnání „Dovedete si představit, že by britská královna přistoupila k pultíku, oznámila koho nenávidí, kdo je idiot a kdo blbeček?“ uvedl s odkazem na Zemanovo chování.

A to byl jen začátek. „Churchilla by obvinila z fascinace nacismem, britské profesory usadila přisprostlým bonmotem. Přítomné by poučila, co znamená slovo pussy. Na závěr by světu sdělila, že novičok se vyrábí v Británii a útok na Skripala nejspíš provedla Londýnská kavárna. Zapálila by si cigáro, McCartneymu ukázala holí mikrofon a se slovy: “nastav si to a poděkuj” odešla na ruskou ambasádu chlemtat vodku...“ kritizoval chování prezidenta Hrušínský.

Témata: Jan Hrušínský Miloš Zeman