Karel Gott a jeho slavný hit. Víte, kterou píseň pro něj složil Pavol Habera?

Karel Gott 6

Autor: ČTK

20. dubna 2022 19:19

Zpěvák a skladatel Pavol Habera patří k největším hvězdám slovenské populární hudby. Od roku 1988 vystupuje se skupinou Team, s kterou se především v 90. letech stal idolem mladých dívek. Kromě zpěváka, muzikanta a porotce je ale také úspěšným skladatelem.

Rodák ze středoslovenského Brezna Habera vystudoval ekonomii, záhy se však začal profesionálně věnovat hudbě. Začínal v kapele Avion, ale zlom přišel v roce 1988 po nástupu k martinské skupině Team. Jejich prvního alba s hity jako Reklama na ticho či Malá nočná búrka se prodalo čtvrtmilionu kusů a kapela na slovenské poprockové scéně ohrozila i dosud neotřesitelnou pozici skupiny Elán.

V roce 1991 se Habera stal posledním vítězem československé ankety Zlatý slavík a zároveň vydal svou sólovou desku. V dalších letech pokračoval kromě úspěšné sólové kariéry i ve spolupráci s Teamem.

Habera je i úspěšným skladatelem, mimo jiné složil hudbu k hitu Karla Gotta Když muž se ženou snídá. V posledních letech je známý také jako muzikálový herec a moderátor různých televizních soutěží. Hrál i ve filmu, například hlavní roli ve snímku Fontána pre Zuzanu 2.

Témata: Pavol Habera Karel Gott