Jiřina Bohdalová navštěvuje jeden pohřeb za druhým!

Jiřina Bohdalová 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. dubna 2022 17:34

Herečka Jiřina Bohdalová má ve svých 90 letech jednu velkou smůlu. Ztrácí stále více kolegů a kamarádů. Není proto divu, že se občas nezastaví a míří z jednoho pohřbu na druhý.

Není to tak dávno, kdy se herečka rozloučila s Evou Zaoralovou. Na poslední cestu filmovou odbornici a mnohaletou uměleckou ředitelku filmového festivalu v Karlových Varech vyprovodila koncem března a nebyla sama.

Pohřbu se zúčastnili také Olga Sommerová, Helena Třeštíková, Jan Hřebejk, Václav Marhoul, David Ondříček či Ondřej Trojan a řada dalších. "Když vzpomenu na ty Karlovy Vary, tak tomu dávala určitou noblesu. Myslím, že tím, že držela ruku nad Jirkou Bartoškou, tak dlouho vydržely v noblese i Vary a že se to od ní Jirka Bartoška naučil. Byla na tom začátku, nesla to poselství a uměla ho předat," řekla na posledním rozloučení Bohdalová.

Neuplynul ani měsíc a herečka zamířila i na další pohřeb. Na den přesně týden po jeho smrti se lidé naposledy rozloučili s bavičem Josefem Aloisem Náhlovským, který zemřel po krátké těžké nemoci ve věku 72 let. 

Fotoaparáty zachytily kromě Bohdalové i například rockera Petra Jandu, herce Aloise Švehlíka, komika Milana Pitkina nebo moderátora Aleše Hámu. Doufejme, že to byl na dlouhou dobu poslední pohřeb a slavné osobnosti Česko chvíli ztrácet nebude.

Témata: Jiřina Bohdalová Josef Alois Náhlovský