Lucie Vondráčková poslouchala samou chválu: Z dětské hvězdy skutečnou zpěvačkou!

Lucie Vondráčková křtila novou desku.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

14. dubna 2022 17:45

Populární česká zpěvačka a herečka Lucie Vondráčková sklízí se svým albem Láskověty úspěch už i u našich sousedů. V Bratislavě její nový počin slavnostně pokřtili dobří kamarádi a zároveň kolegové Kamil Peteraj, Ondrej Kandráč, Marián Čekovský a Marián Brezáni. Ze křtu si Lucka navíc odnesla platinovou desku a živě zahrála několik nových písní, a to i ve slovenštině!

Lucie Vondráčková vydala Láskověty v závěru loňského roku. Na albu spolupracovala s producentem a autorem hudby Braňem Jančichem i legendárním textařem Kamilem Peterajem a jednu skladbu z něj dokonce nazpívala slovensky. Proto není divu, že ji naši slovenští bratři přijali s takovým nadšením. Jasným důkazem je toho i platinová deska za prodej alba, kterou Lucie obdržela přímo na křtu v bratislavském Card Casinu.

"Jsem velmi rád, že k našemu setkání došlo. Chemie ihned zafungovala. Sám jsem byl zvědavý, jak dokáže zpívat slovensky, protože jsem text napsal původně česky a pak jsem si řekl, že to nechám Lucku zkusit ve slovenštině. Lucie je ale nesmírně talentovaná, má úžasný jazykový cit a podání písně Tak nebuď prekvapená je naprosto dokonalé. Klobouk dolů," pochválil českou divu legendární textař Kamil Peteraj.

Hřejivými slovy a pohledy nešetřil ani Marian Čekovský, jenž je znám českému publiku především jako porotce SuperStar. "Je to naše první spolupráce a jsem nadšený, že se z dětské hvězdy stala skutečná zpěvačka. A proměna je nezastavitelná."

Také Lucka si spolupráci náramně užila. "Láskověty mají srdce na Slovensku. Za všechno vděčím Braňovi Jančichovi, který složil mou první píseň Vzkaz v láhvi. Spolupráce se nám líbila, a tak jsme vytvořili další a další. A tím vzniklo celé album. Kamil Peteraj pro mě napsal dva krásné texty. Je úžasné zpívat slovensky, i když jsem se toho velmi bála. Měla jsem k tomu jazyku totiž obrovský respekt. Teď, když ji zpívám naživo, je to pro mě jedna z nejmilejších písní," svěřila se s pokorou Lucie.

Do Bratislavy zavítala po neuvěřitelných patnácti letech. „V Bratislavě jsem opravdu dlouho nebyla. Bylo mi to trochu líto, protože jsou tady skvělí hudebníci a také moji přátelé. A teď jsem zde tak často, že tady skoro bydlím," dodala s úsměvem.

Kromě toho se Lucii splnil jeden z jejich dětských snů. Kmotři totiž album pokřtili parfémem se zvučným názvem Perfect, který byl navržen speciálně pro ni.

Témata: Lucie Vondráčková