Josef Alois Náhlovský a Josef Mladý: Nerozlučná dvojice, která nás navždy opustila!

Josef Alois Náhlovský a Karel Šíp na pohřbu kamaráda Josefa Mládka

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. dubna 2022 15:05

Josef Alois Náhlovský a Josef Mladý nebyli kolegové jen na jevišti, ale i kamarádi a parťáci v soukromí. Nečekaná smrt Mladého Náhlovského silně zasáhla, a o necelé čtyři roky později nás opustila i druhá část slavného dua.

Mladý v roce 2018 podlehl zákeřné rakovině. Předtím ale dlouhá léta bojoval s cukrovkou. Náhlovský byl jedním z mála, kteří o zákeřné chorobě Mladého věděli, a byl s ním do poslední chvíle.

Sám tehdy uváděl, že byli jako rodina. A pro Náhlovského to byla obrovská ztráta. Aby ne, znali se sedmatřicet let a absolvovali spolu přes tři a půl tisíce vystoupení.

Přestože o rakovině věděl, náhlý skon Mladého ho zaskočil. Na pohřbu se mu v očích nejednou objevily slzy. Nakonec plakal tolik, že ani nestíhal utírat slzy. Nelze se divit, že se nad smrtí svého přítele usedavě rozplakal.

Neuplynuly ale ani čtyři roky a Česko opustila i druhá část slavného dua. Náhlovský podlehl těžké nemoci ve věku 72 let. Komik bude mít hned dvě poslední rozloučení. Jedno proběhne ve čtvrtek 14. dubna v 10 hodin ráno v krematoriu v pražských Strašnicích. Druhé se uskuteční o pár dní později, úterý 19. dubna od 18:15 v Kostele svaté Ludmily v Luhačovicích.

Témata: Josef Alois Náhlovský Josef Mladý