Radim Uzel otevřeně o své nemoci: Jsem skoro mrtvý, nedá se to léčit!

Radim Uzel 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. března 2022 11:14

Známý český sexuolog Radim Uzel zápasí s rakovinou. Jak už stars24.cz uvedl, sám nevěří tomu, že se dožije příštích narozenin, nyní dodal, že už je skoro mrtvý. Nemoc se totiž nedá léčit.

Radim Uzel, který patří mezi nejpopulárnější české lékaře a je zřejmě nejznámějším tuzemským sexuologem, se dožívá 82 let. Stars24.cz už uvedl, že se ale obává, že se dalších narozenin nedožije.

Lékař přitom ještě nedávno doufal, že se rakovina jícnu podaří zaléčit. Nyní ale tvrdí opak. "Zhubl jsem dvacet kilogramů, jsem vážně nemocný a skoro mrtvý," řekl serveru extra.cz.

Vážný průběh nemoci si spojuje s covidem, který prodělal. "Je to v mém případě ještě spojené se strašným covidem, který mi moc zdraví nezanechal, a s těžkými psychickými stresy, poněvadž mi umřela manželka, tak je to o to horší," svěřil se.

Podle jeho slov se mu objevily další nádory a i když může někdy vysoký věk zpomalit postup nemoci, v tomto případě tomu moc nevěří. "Nedá se to vyléčit. Může se to zlepšit, zhoršit, ale nakonec je to absolutně smrtelná choroba. Doktoři mohou říkat, co chtějí, ale vím, že ve finále se na to umře," vysvětlil.

V pořadu Showtime Uzel řekl, že strach ze smrti nemá, bojí se jen, aby umírání nebylo provázeno velkými bolestmi. Těmi dost možná trpí už nyní, podle svých slov totiž nemůže pořádně dýchat.

Navzdory své popularitě je sexuolog spojen s řadou kontroverzních výroků. V minulosti například kritizoval transgender nebo uvedl, že znásilnění může být i vinou oběti a na sexuální obtěžování si musíme zvyknout.

Navzdory tomu patří dlouhodobě mezi nejznámější tuzemské lékaře a pravidelně se objevuje jak v reklamách, tak dříve i na televizních obrazovkách v různých pořadech či rozhovorech.

Témata: Radim Uzel