Karel Vágner oslavil 80: Opět se otevře jeho 13. komnata! Jak přišel o svůj sen?

Karel Vágner. 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. března 2022 8:38

Karel Vágner v úterý oslavil kulaté 80. narozeniny, dnes pak odvysílá Česká televize jeho 13. komnatu. Pořad vypráví o osudových chvílích, kdy se rozhodovalo o budoucí kariéře slavného hudebníka.

Vágner se sice proslavil jako muzikant, který byl například kapelníkem u Hany Zagorové, původně ale snil o vrcholové sportovní kariéře v atletice. Věnoval se skoku o tyči a měl slušně nakročeno, přišel ale incident, který mohl zhatit i jeho budoucí hudební kariéru.

Zároveň se totiž učil nástrojářem. Jednoho dne mu rámová pila v dílně téměř uřízla ruku. Sny o olympijské účasti nehoda ukončila, naštěstí se v jeho životě objevila během vojenské služby hudba.

Z Vágnera se stal profesionální muzikant, v ohrožení života se ale ocitl i v této profesi. Jak jsme informovali, 21. srpna 1968 byl účastníkem nehody během zájezdu do Mongolska, při které zemřelo několik jeho kolegů z orchestru Karla Duby. 

Nakonec zakotvil ve vodách pop music, proslavila ho role kapelníka u Hany Zagorové, spolupracoval také s dvojicí Petr Kotvald a Stanislav Hložek. 

Epizodu pořadu 13. komnata s Karlem Vágnerem dnes odvysílá program ČT1 od 21:25. 

Témata: Karel Vágner