Zmlátili ho do polomrtva! Jaký je stav vážně zraněného Sedala nyní?

Ján Sedal (herec)

Autor: ČTK, stars24.cz

23. května 2018 14:04

Stav sedmdesátiletého herce Jána Sedala, který po napadení počátkem května v Brně skončil ve vážném stavu ve Fakultní nemocnici u svaté Anny, se zlepšil. Mluvčí nemocnice Petra Veselá dnes ČTK řekla, že pacient je mimo ohrožení života, stále je ale v péči lékařů. Policie případ vyšetřuje, stíhá muže podezřelého z napadení.

Podle záchranářů byl Sedal po napadení v bezvědomí a měl těžká zranění, a proto ho přepravili na urgentní příjem do Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. Někdejší výrazný představitel HaDivadla podstoupil několik operací. Jeho stav se zlepšil. "Pacient je mimo ohrožení života, stále je v péči našich lékařů," uvedla Veselá.

Případ se stal v noci na sobotu 5. května ve Dvořákově ulici v centru Brna, kde Sedala napadl jiný muž. Policie tehdy uvedla, že řeší incident dvou mužů, který vyústil ve fyzické napadení. Jeden z nich skončil v nemocnici, druhý ve vazbě a policie ho stíhá. Podle mluvčího policie Pavla Švába se policie případem dál zabývá.

Sedal se narodil v Bratislavě. Většinu herecké kariéry spojil s HaDivadlem v jeho nejslavnější "goldflamovské" éře, nyní už v angažmá není. Spolupracoval i s jinými soubory.

Objevil se asi ve třech desítkách filmů, například Dědictví aneb Kurvahošigutntág, Díky za každé nové ráno, Hanele, Cesta z města nebo Alois Nebel. Hrál také v televizních seriálech, v posledních letech například Svět pod hlavou, Bohéma a Vzteklina.

Témata: Ján Sedal napadení