Karel Gott nedobyl pouze Slavíky! Ani v jiných soutěžích mu nikdo nemohl konkurovat!

Karel Gott 5

Autor: ČTK

13. března 2022 11:35

Přesně před 30 lety byly v tehdejším Divadle za branou II poprvé uděleny ceny v anketě TýTý o nejoblíbenější televizní tváře a pořady. Absolutním vítězem prvního ročníku se stal zpěvák Karel Gott, který soutěž ovládl celkem devětkrát a k tomu dvaadvacetkrát Zpěvákem roku. Jeho bilance nemá konkurenci.

Poslední ročník soutěže v roce 2015 provázely problémy. Na rozdíl od předchozích ročníků se jí neúčastnily pořady ani tváře televize Nova, která avizovala vznik nového "odborně zorganizovaného televizního ocenění".

Z desítek stanic, které v Česku vysílají, tak soutěžily prakticky jen Česká televize a Prima. TV Barrandov měla jedinou nominaci. Vedle neúčasti Novy, která podle médií nebyla spokojena se způsobem diváckého hlasování, zaujaly také snahy internetové televize Stream.cz prosadit do soutěže vlastní pořady včetně populární Kanceláře Blaník. To ale podle organizátorů soutěže pravidla neumožňují. Soutěž tak skončila.

K dalším nejúspěšnějším postavám souteže v její historii se kromě Karla Gotta stala zpěvačka Lucie Bílá, moderátor a publicista Radek John, herečka Jiřina Bohdalová a její kolega Miroslav Donutil, dále dabérka a herečka Valérie Zawadská nebo sportovní komentátor Pavel Poulíček.

Témata: Karel Gott