"Chudák Nedomanský, na Hradě je banda tupců!" Předávání vyznamenání se neobešlo bez kritiky!

Předávání státních vyznamenání (28. říjen 2019)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. března 2022 19:48

Během předávání státních vyznamenání se Hrad dopustil faux pas. Bývalý hokejista Václav Nedomanský (77) si pro udělené vyznamenání nepřišel a poslal svého kamaráda Jaroslava Krupičku (75). Toho ale Vratislav Mynář představil jako hokejistova syna.

V pondělí večer prezident Miloš Zeman vyznamenal několik českých osobností. Kromě Jiřiny Bohdalové nebo Karla Gotta to byl například i bývalý hokejový útočník Václav Nedomanský.

Ten si ale pro ocenění nepřišel, místo toho za sebe poslal kamaráda a bývalého hokejistu Jaroslava Krupičku. Hradní kancléř Vratislav Mynář ho představil jako syna. A to navzdory faktu, že by ho Nedomanský musel mít ve dvou letech. Právě tolik je totiž od sebe dělí.

Pořádný trapas neunikl hokejistovi Jiřímu Hrdinovi, který to Hradu pořádně osladil. "Chudák můj vzor Václav Nedomanský. (...) Vaškův kámoš Jarda Krupička mu přebírá vyznamenání a ten blb Mynář ho představil jako syna. Tvl, to je banda tupců," napsal například na twitteru.

"Tvl oni si ani nezjistí, kdo tam je...trapáci," dodal s tím, že "Soudruh Zeman nemá morální dno a ani celá ta banda gaunerů, co je na Hradě s ním."

Témata: státní vyznamenání Václav Nedomanský