Karel Gott (†80) bez vyznamenání? Vdova se prý ptala na odklad ceremonie!

Karel Gott s manželkou Ivanou 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. března 2022 14:18

Hned několik hvězd českého šoubyznysu si má dnes večer na Pražském hradě převzít vyznamenání udělená v uplynulých dvou letech. Kvůli současné situaci ve světě jsou ale někteří na pochybách.

Prezident Miloš Zeman dnes ve 20:00 předá ve Vladislavském sále Pražského hradu státní vyznamenání, informoval minulý týden jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Podle dostupných informací se na těchto plánech nic nezměnilo.

Přesto se podle informací deníku Blesk ptala na Hradě vdova Ivana Gottová, zdali se kvůli napjaté situaci v souvislosti s válkou na Ukrajině neuvažuje o dalším odložení ceremonie. 

Karel Gott byl in memoriam vyznamenán nejvyšším Řádem Bílého lva I. stupně občanské třídy u příležitosti státního svátku 28. října 2020. Slavnostní předávání se tehdy nekonalo kvůli pandemii covidu-19. 

Všechny osoby vyznamenané v uplynulých dvou letech se však v pondělí večer na Hrad nedostaví. Jak jsme již informovali, účast odmítl judista Lukáš Krpálek. "Nedovedu si představit, že bych si na sebe bral slavnostní oblek v této době, kdy na Ukrajině umírají lidé, sportovci a mí osobní kamarádi tam bojují v maskáčích za svou vlast," vysvětlil dvojnásobný olympijský vítěz.

Témata: Ivana Gottová Karel Gott státní vyznamenání