Ester Ledecká má otce od rány: Hitmaker se pustil do "Putinovských trollů"!

Janek Ledecký (foto: Muzikál IAGO) 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. března 2022 19:50

Sportovní svět obdivuje trojnásobnou olympijskou vítězku Ester Ledeckou, ale v Česku dobře známe i jejího otce. Hitmaker Janek Ledecký si nebral servítky a na sociální síti se pustil do svých kritiků.

"Putinovští trollové všech zemí, spojte se... (a jděte do pr**le!)" Tak zahájil Janek Ledecký nedělní facebookový příspěvek. Reflektoval v něm kritiku své osoby kvůli vystoupení na podporu organizace Člověk v tísni, která mimo jiné získává peníze pro Ukrajinu.

Hudebník uvedl, že se strhla vlna hysterie, přičemž některé komentáře označil za imbecilní. "Ale objevila se početná skupina proputinovských trollů, kteří napadli větu: 'Bylo mi šest, když k nám vlítli Rusáci'. A napadli ji poměrně sofistikovaně," napsal.

"Snažili se ze mě udělat hlupáčka, co neumí dějepis a neví, že to tenkrát v roce 1968 přece byla vojska Varšavské smlouvy. Což je argumentace přesně v duchu sovětské (tehdy), anebo ruské (dnes) doktríny a znamenitý příklad toho, jak manipulovat s dějinami," konstatoval. 

Ledecký připomněl, že má doktorát z práv a k jeho koníčkům patří historie, proto ví, že oficiálně k nám opravdu vstoupila vojska Varšavské smlouvy. "Ale tu vyprojektoval a tvrdou rukou držel pohromadě Sovětský svaz. A Sovětský svaz byl impériem násilně vytvořeným Ruskem," upozornil čtenáře.

"Takže budu dál říkat Rusáci. Protože to je kratší a navíc daleko přesnější a výstižnější. A ti, kdo nás pak dvacet jedna let okupovali, nebyli Poláci, Maďaři, Bulhaři ani soudruzi z NDR. Byli to Rusáci. Tak si to prosím pamatujte a nenechte se ovlivňovat tou pátou kolonou, co u nás Rusáci tak dovedně zorganizovali," dodal. 

Témata: Janek Ledecký