Kritizovaný Jaromír Nohavica se vyjádřil k válce na Ukrajině: S Putinem...

Jaromír Nohavica.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. března 2022 12:02

Jaromír Nohavica v posledních dnech asi neví, kde mu hlava stojí. Čelí totiž kritice za to, že nevrátí medaili, kterou před lety převzal z rukou Vladimira Putina. V polských Katovicích mu dokonce zrušili pronájem koncertního sálu. Písničkář přesto zůstává aktivní.

Ve středu večer konkrétně odehrál on-line koncert k nelehkým časům se symbolickým názvem Vlaštovko, leť. Na úvod zahrál píseň Pánové nahoře a ještě před prvním tónem se vyjádřil k aktuálnímu dění na Ukrajině, která již týden čelí ruské agresi.

"Mezi ty pány nahoře, ke kterým se obracím, patří i prezident Putin, se kterým opravdu nesouhlasím. Ta válka je mi proti srsti," prohlásil Nohavica na veřejně dostupném záznamu. 

Během koncertu a také na svém webu známý písničkář uvedl číslo účtu k projektu SOS Ukrajina humanitární organizace Člověk v tísni (93209320/0300). 

Nohavica čelí kritice v souvislosti s ruskou invazí kvůli tomu, že před lety z rukou prezidenta Vladimira Putina převzal Puškinovu medaili. Na rozdíl od jiných se rozhodl, že si ji nechá. V polských Katovicích se například rozhodli zrušit pronájem sálu, kde se měl v dubnu uskutečnit jeho koncert.

Témata: Jaromír Nohavica