Ester Ledecká: Sněhová bouře jí zajistila den volna!

Ester Ledecká 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

13. února 2022 11:41

Den odpočinku přivála Ester Ledecké sněhová bouře nad Čínou před sjezdem na olympiádě v Pekingu. Kvůli přívalům sněhu organizátoři v Jen-Čchingu nepustili sjezdařky na druhý trénink a podle fyzioterapeuta Michala Lešáka je den volna pro českou hvězdu příjemným bonusem k doplnění energie.

Od příjezdu na olympijské hry se Ledecká nezastavila. Nejprve se chystala na snowboardu, na kterém v úterý splnila roli favoritky a obhájila v paralelním obřím slalomu zlatou medaili. Hned druhý den si stoupla na lyže a v pátečním superobřím slalomu dojela pátá jen třináct setin od bronzu. O čtyřiadvacet hodin později už se soupeřkami absolvovala trénink sjezdu.

Druhý trénink měl být dnes, ale sněžení jízdu zrušilo. "Je ráda, když může mít den odpočinku den před závodem, což tady je horší," řekl Lešák novinářům. "Chtěli s trenéry využít každou možnost osahat si trať a neplánovali žádný trénink vynechat. Příroda to ale vyřešila a je to pro Ester obrovský energetický bonus. Může spát jak dlouho chce, nabrat co nejvíc sil."

Podle fyzioterapeuta stráví Ledecká volný den na pokoji. "Má čas pro sebe. Dělá si, co se jí zlíbí. Jen čistě odpočívá, nic dalšího nepotřebuje a nechce," řekl Lešák a k fyzické kondici Ledecké dodal: "Vypadá, že je na tom velmi dobře. Pořád čerpá z kvalitní letní přípravy."

Témata: Ester Ledecká