Jaromír Jágr oslaví padesátiny! Takhle se na to připravují v Brně!

Jaromír Jágr 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

13. února 2022 9:31

Slavný hokejista Jaromír Jágr oslaví 15. 2. padesáté narozeniny. Není proto divu, že hokejistu, který v roce 1998 dovedl českou hokejovou reprezentaci na olympijských hrách v Naganu až k vytouženému zlatu, si právě v tento den připomenou i na olympijském festivalu v Brně.

Sportoviště pro 16 disciplín vzniklo v areálu Nové Zbrojovky v Brně, kde 4. února začal Olympijský festival. Zájemcům nabízí možnost vyzkoušet si zimní sporty a setkat se se známými sportovci. 

V areálu Nové Zbrojovky je umístěno například kluziště, které v minulých letech stálo na Moravském náměstí u sochy Jošta a jehož provoz financuje Brno. Je v provozu po celou sezonu, v době konání festivalu se na něm konají i lekce bruslení a exhibice hostů.

Doprovodný program festivalu nabídne setkání s bývalými i současnými sportovci, naplánovaná je oslava narozenin hokejisty Jaromíra Jágra i oslava výročí 20 let od zlaté medaile akrobatického lyžaře Aleše Valenty. Na festival by měli zamířit také současní olympionici hned poté, co se vrátí z Pekingu do České republiky.

Pokud zvažujete do areálu zavítat, nenechte si ujít například již zmíněný 15. únor. Přítomni budou Kateřina Neumannová, Slavomír Lener a proběhne oslava narozenin legendárního hokejisty. Neumannová navíc slaví narozeniny a 20 let od jejího stříbra ze Salt Lake City.

Témata: Jaromír Jágr olympiáda