Martin Hofmann a Ondřej Sokol se vrací na plátna kin!

Martin Hofmann. 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

8. února 2022 20:21

Tvůrci do kin chystají novou romantickou komedii režisérky Marty Ferencové s názvem V létě ti řeknu, jak se mám. Snímek bude mít premiéru 17. února. Pod filmem natočeným na motivy bestselleru spisovatelky Evity Twardzik je podepsán autorský tým divácky úspěšných snímků Všechno nebo nic a Příliš osobní známost.

Snímek mapuje životy party čtyřicátníků, kteří se kamarádi od dětství a dodnes se potkávají, už spolu se svými rodinami. Po letech se ale začínají objevovat tajemství, které jejich životy navždy změní. Scenáristku Twardzik k napsání knižní předlohy podle jejích slov přivedli nejbližší přátelé, spolužáci z gymnázia, kteří už mají své rodiny, ale od maturity se celá léta stýkají.

"Prošli jsme si svatbami, narozením dětí, někteří už i rozvody a dalšími svatbami. Prožíváme spolu smutné věci, veselé věci, trávíme spolu dovolené v létě, trávíme spolu silvestra a stále máme k sobě blízko, přestože nejsme spolu každý den. A tak mě napadlo, že už jsme čtyřicátníci a jsme si stále blízcí, tak by to mohl být pěkný příběh o lidech a vztazích. Je nás v partě i několik párů, a i když jsme v kontaktu, ne vždy víme o každém všechno," uvedla Twardzik, vlastním jménem Eva Urbaníková.

Vedle českých a slovenských herců Terezy Kostkové, Mariána Miezgy, Martina Hofmanna, Ondřeje Sokola, Jána Koleníka nebo Jaroslava Plesla se ve filmu objeví také tři rumunští herci. Filmová a seriálová hvězda Dana Rogozová ztvárnila rozvodovou právničku Adrianu, Pavel Bartos, který mimo jiné v rodné zemi moderuje program Rumunsko má talent, hraje majitele restaurace Vláďu a Andreea Vasileová vystupuje jako televizní moderátorka Ela. Díky tomu během natáčení znělo na place pět jazyků - slovenština, čeština, rumunština, angličtina a francouzština.

Témata: Ondřej Sokol Martin Hofmann