Medailová Ester Ledecká si i dnes připadala jako superhrdinka!

Ester Ledecká 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

8. února 2022 18:43

Již od roku 2016 závodí snowboardistka a sjezdařka Ester Ledecká ve speciálních kombinézách, které jí navrhuje bratr Jonáš. Když si kombinézu oblékne, stane se komiksovou hrdinkou STR. Součástí kompletního designu je i helma, která vypadá lehce "oprýskaně".

"Trochu tak možná vypadá. V komiksech tomu říkají 'battle damaged'. Že to je trochu ostřílený kulkama, trochu poškrábaný a opálený," řekla Ledecká po dnešním triumfu v paralelním obřím slalomu na hrách v Pekingu, kde získala třetí olympijské zlato.

Práci svého staršího bratra si vždy pochvaluje. "Bylo úžasné jezdit zase v takovém oblečku, připadala jsem si jako superhrdinka. To mi hrozně pomáhá každou jízdu. Podívám se a vidím, že jsme superhrdinka," smála se Ledecká.

Podobně mluvila i před čtyřmi lety v Koreji, kde získala dvě zlaté medaile. "Vytvořili jsme kolem mě příběh, že jsem superhrdinka a mám úžasné superschopnosti. Je to skvělý. Ale pořád, kdybych neměla výsledky, asi by tomu nikdo neuvěřil," uvedla tehdy.

Na sjezdařské závody má Ledecká pro olympiádu novou bílou kombinézu s liniemi naznačujícími, že je robot. "Jsem s ní hrozně moc spokojená a spousta lidí mi volá a píše, že se jim to líbí. Tak mám radost a taky se v ní dobře cítím," pochvalovala si v sezoně.

Témata: Ester Ledecká