Ivan Mládek má osmdesátiny: Tohle byl zlomový moment v jeho životě!

Ivan Mládek

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. února 2022 16:16

Ivan Mládek slaví osmdesáté narozeniny jako známá postava tuzemské hudební scény. K dnešní popularitě mu tak trochu pomohla i náhoda. Zlomovým momentem byla chvíle, kdy začal zpívat, i když původně nechtěl.

Ivan Mládek právě dnes oslaví 80. narozeniny a dá se říct, že o tomto významném životním jubileu ví celá země. Některou z jeho písniček zná především díky vtipným textům snad opravdu každý. Hudební začátky přitom nenaznačovaly, že by z něj měl být slavný hudebník.

Známý bavič totiž přiznal, že při prvním velkém vystoupení na žádný z jeho budoucích hitů nedošlo. "Nacvičili jsme asi 5 instrumentálek, vůbec o nějakým zpěvu nebyla řeč, natož o mluvení. Jen jsme hráli muziku," řekl před lety ve vysílání Českého rozhlasu.

"Když jsme takhle přece jenom jezdili po estrádách, tak na mě pořád tlačili, ať zpíváme. Že to je dobrý, ale že to chce zpívat. Měli pravdu," konstatoval populární banjista.

Následně začaly vznikat i vtipné texty a velké hity, tím nejslavnějším je asi Jožin z Bažin. Při pražském koncertu zahrála tuto skladbu dokonce Metallica. 

Témata: Ivan Mládek