Oldřich Navrátil skončil! S politikou seknul aniž by s ní začal!

Oldřich Navrátil

Autor: ČTK, stars24.cz

15. května 2018 13:56

Třebíčský rodák, herec Oldřich Navrátil nebude kandidovat v podzimních senátních volbách ve volebním obvodu Třebíč. Nominovala ho TOP 09, která ale nedohodla podporu svého kandidáta od dalších pravicových stran. O Navrátilově rozhodnutí nekandidovat informoval server iDNES.cz a ČTK to dnes potvrdil místopředseda regionálního výboru TOP 09 Boris Hoffmann. Strana podle něho nemá zatím jméno jiného kandidáta a ani si nestanovila termín, kdy o něm rozhodne.

Svého kandidáta už představilo hnutí STAN, které nominuje starostku Koněšína na Třebíčsku Hanu Žákovou, za lidovce se proti ní postaví pracovnice odběrového střediska pro dárce krve Marie Dudíková. Za Moravské zemské hnutí bude kandidovat novinář Petr Chňoupek a za ČSSD zřejmě třebíčská zastupitelka Naděžda Dobešová. Její nominaci ještě musí schválit červnová oblastní konference strany.

Piráti vybírají ve stranických primárních volbách ze tří kandidátů. První kolo má podle krajské předsedkyně Michaely Vodové skončit dnes, pokud nikdo z kandidátů nezíská většinu, bude se konat i kolo druhé. Hlasování by pak skočilo zřejmě 20. května. O kandidaturu se uchází advokát Michal Šalamoun, marketingový ředitel cestovní kanceláře Stanislav Zíma a psychiatr Miroslav Skačáni.

Současným senátorem za obvod Třebíč je František Bublan, který byl zvolen za ČSSD. Ke své případné obhajobě mandátu se prozatím oficiálně vyjadřovat nebude, řekl Bublanův asistent Oldřich Lempera.

Témata: Oldřich Navrátil