Olga Menzelová o smrti Jiřího (†82): Stále se s ní vyrovnávám! Co měla udělat dřív?

Olga Menzelová 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. ledna 2022 11:22

Předloni přišla česká kinematografie o jednoho ze svých oscarových režisérů, když odešel Jiří Menzel. Rána to byla především pro jeho nejbližší v čele s manželkou Olgou, která se nyní rozhodla říct, jak se s tím popasovala.

Letos v únoru by Jiří Menzel (†82) oslavil 84. narozeniny, v září 2020 však tento svět navždy opustil po dlouhém boji se zdravotními problémy. Až do poslední chvíle stála po jeho boku manželka Olga, která nyní pro Český rozhlas povyprávěla o tom, jak se s odchodem blízké osoby vyrovnávala. 

Menzelová zmínila, že odcházení bylo zcela novou událostí a nebylo snadné. "Už je to rok, a já se s tím stále vyrovnávám," uvedla s tím, že bylo třeba vyhledat pomoc specialistů. 

Producentka připustila, že s tímto krokem zbytečně váhala. "Pomoc psychoterapeuta jsem měla vyhledat daleko dříve, právě proto, že jde o velmi silný, bolestivý a niterný zážitek," konstatovala.

"Dostala jsem se do stavu, kdy jsem cítila obrovskou vnitřní i vnější únavu. Člověk ale musí fungovat pro rodinu a děti a musí jít dál životem," dodala Menzelová. 

Témata: Olga Menzelová Jiří Menzel