Špunti na cestě: Donutil a Novotný promluvili o natáčení!

Špunti na cestě (seriál)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

16. ledna 2022 13:43

Nový třináctidílný seriál České televize (ČT) Špunti na cestě režiséra Jiřího Chlumského nabízí příběh nepovedené dovolené tří generací rodiny Veselých. Hrají v něm například Miroslav Donutil, Jiří Langmajer, Tatiana Dyková, David Novotný, Anna Polívková a další. Jak hovoří o natáčení?

Série začal dílem Poslední prázdniny odehrávajícím se na konci školního roku, kdy se jak děti, tak rodiče těší na dovolenou v Chorvatsku. Souhrou několika událostí a rozhodnutí se však výprava k moři ruší a začíná nové dobrodružství ve starém autobusu značky Robur.

"Na místech, kde rodina zastavuje, ať už z objektivních nebo subjektivních důvodů, se jim dějí rozličné věci, které by se ale v podstatě mohly stát každému. Jde o seriál ze života, ale tím, že jde o humornou záležitost, se to celé posouvá k rodinné komedii," sdělil prostřednictvím on-line tiskové konference režisér Chlumský.

V hlavních rolích se představí Dyková s Langmajerem coby rodiče dvou dospívajících dívek a jednoho očekávaného přírůstku a Anna Polívková s Davidem Novotným v roli rodičů tří chlapců a jedné holčičky. "Snažím se být vtipný, nenapjatý, s každým je to trochu jiné a většinou si empaticky najdu cestu. S Aničkou jsme byli vtipný pár a zbylo i pár chvil na filozofování ve volných chvílích," uvedl Novotný.

Dvě rodiny Veselých na cestě autobusem doprovodí Pavel Liška, Pavla Gajdošíková a Miroslav Donutil v roli Karla. Zkušený herec měl zpočátku ze spolupráce s dětmi obavu, ale o dvě generace mladší kolegové jej přesvědčili. "Jolana Jirotková, která ztvárnila Kačenku - co všechno dokázala! První dialog, který jsem s ní měl, jsem čekal, co bude, a ona to odříkala všechno, jak měla, a ještě se dívala na mě, jestli to zvládnu. Po scéně mi řekla, že docela dobrý. Tady jsme nenatáčeli s dětmi. Ona byla tak laskavá, že točila s námi," vzpomínal Donutil.

Témata: Špunti na cestě (seriál) David Novotný Miroslav Donutil