Špunti na cestě: Jak to skutečně bylo s Miroslavem Donutilem?

Miroslav Donutil 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. ledna 2022 11:18

Miroslav Donutil, který hraje v seriálu Špunti na cestě bývalého bigbíťáka Karla, si musel kvůli roli změnit vzhled. Co ale stálo na pozadí tohoto nápadu?

Jeden tvrdí to, druhý zase ono. Podle Donutila byl ke změně donucen na popud režiséra Jiřího Chlumského, ten ale naopak tvrdí, že s nápadem přišel herec. Jak to tedy skutečně je?

"My jsme se dohodli!" řekl režisér pro Aha s tím, že on pouze chtěl, aby Donutil vypadal jinak, než jak normálně vypadá.

"Mne nebaví, když ve filmu vidím herce jako civilního občana. Já chci vidět herce v herecké roli. Když pak vidíte desátý film a ten herec je tam pořád stejný, pokud možno má ještě své oblečení a své brýle, tak máte pocit, že tam vidíte nějakého člověka a ne herce, který má roli," vysvětlil.

Proto chtěl, aby měl Donutil taky trochu změněnou image. "Hlavně, aby neměl takový ten naštvaný obličej, jak on hraje občas zapšklé chlapíky. Tak jsem chtěl, aby byl optimista," dodal.

Přál si také, aby slavný český herec vypadal jinak, než vypadá posledních deset let v televizi. "Takže jsme se dohodli na té částečně změně image," uzavřel.

Témata: Špunti na cestě (seriál) Miroslav Donutil