Dušan Klein (†82): Kdy proběhne poslední rozloučení s režisérem?

Dušan Klein (vpravo).

Autor: stars24.cz, ČTK

11. ledna 2022 13:26

Poslední rozloučení veřejnosti s režisérem Dušanem Kleinem se bude konat 21. ledna od 11:00 ve Velké obřadní síni ve Strašnicích. ČTK to dnes s odkazem na rodinu sdělil filmový producent Miloslav Šmídmajer. Dušan Klein zNejvíce ho proslavila série filmů o básnících. Natočil i desítky detektivek a komedií, mimo jiné Vážení přátelé, ano, Andělské oči nebo Konto separato. Byl také tvůrcem televizních seriálů. První tři části Kleinovy legendární série v 80. letech přilákaly do kin přes pět milionů diváků. Trilogie se dočkala i porevolučních pokračování odrážejících novou realitu, tři díly vznikly v letech 1993, 2004 a 2016. Z další Kleinovy tvorby vyniká trpká satira Dobří holubi se vracejí z roku 1988. V hlavní roli s Milanem Kňažkem se odehrává v protialkoholní léčebně. Na začátku 90. let měl Klein úspěch s televizním detektivním seriálem Hříchy pro pátera Knoxe natočeným podle předlohy Josefa Škvoreckého. Při premiéře v roce 1992 se seriál vysílal živě a diváci měli možnost odpovědět na soutěžní otázku. Správnost své dedukce si pak mohli ověřit v závěru každé epizody.emřel v neděli po dlouhé nemoci v jedné z pražských nemocnic ve věku 82 let.

Nejvíce ho proslavila série filmů o básnících. Natočil i desítky detektivek a komedií, mimo jiné Vážení přátelé, ano, Andělské oči nebo Konto separato. Byl také tvůrcem televizních seriálů.

První tři části Kleinovy legendární série v 80. letech přilákaly do kin přes pět milionů diváků. Trilogie se dočkala i porevolučních pokračování odrážejících novou realitu, tři díly vznikly v letech 1993, 2004 a 2016. Z další Kleinovy tvorby vyniká trpká satira Dobří holubi se vracejí z roku 1988. V hlavní roli s Milanem Kňažkem se odehrává v protialkoholní léčebně.

Na začátku 90. let měl Klein úspěch s televizním detektivním seriálem Hříchy pro pátera Knoxe natočeným podle předlohy Josefa Škvoreckého. Při premiéře v roce 1992 se seriál vysílal živě a diváci měli možnost odpovědět na soutěžní otázku. Správnost své dedukce si pak mohli ověřit v závěru každé epizody.

Témata: Dušan Klein