Dramatické natáčení: Lábus se málem se upekl zaživa!

Jiří Lábus a Karel Dobrý ve filmu Hastrman 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

13. května 2018 13:15 | Aktualizováno: 13. května 2018 19:02

Herec Jiří Lábus si na nedostatek pracovních příležitostí rozhodně nemůže stěžovat a jen v loňském roce se mu podařilo natočit čtyři filmy. Během natáčení snímku Hastrman šlo do tuhého a herci šlo doslova o zdraví.

Film se točil kolem Velikonoc, nicméně jeho velká část se točí kolem vody a v pár scénách se pohyboval kolem ohně. Jiřímu pak bylo hodně horko. 

„Je tam třeba jedna scéna u krbu, kdy si něco vyprávíme. Kolem stály plynové hořáky, které dělaly oheň, ta místnost byla navíc zavřená, do toho svítily reflektory a bylo tam asi čtyřicet až padesát stupňů. Já měl na sobě žaket nebo nějaký kabát, takže si to umíte představit. Bylo to opravdu nepříjemné v těch čtyřiceti stupních, ale muselo se to dát,“ vzpomíná herec na natáčení pro magazín Sedmička.

Ve filmu režiséra Ondřeje Havelky hraje sluhu hlavní postavy Hastrmana. I když po většinu natáčení bylo Lábusovi pořádně horko, byla tam i scéna, kdy si do sytosti užil mráz. Herce zavřeli do ledové spíže a po chvíli z ní vylezl celý promrzlý. Prý šlo jen o optický klam.

„Ta lednice byla také dobrá. To bylo opět točeno ve vedru. Vypadá to, že jsem tam úplně zmrzlý, ale je to klam. Takzvaná filmová iluze,“ dodal Lábus. 

Témata: Jiří Lábus film Hastrman