Stanislav Huml (†66) proslul výrokem o Petře Kvitové. Do sporu se vložil i Miloš Zeman!

Petra Kvitová 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

31. prosince 2021 10:35

V 66 letech zemřel v úterý bývalý policista, poslanec a někdejší zastupitel města Brandýs nad Labem-Stará Boleslav Stanislav Huml. Do historie se zapsal nejen svou politickou kariérou, ale i výrokem o tenistce Petře Kvitové.

Huml ve volbách v roce 2010 kandidoval za Věci veřejné (VV) jako nezávislý, do Sněmovny se dostal ze sedmého místa kandidátky Středočeského kraje díky preferenčním hlasům. V dubnu 2011 v souvislosti s kauzou financování poslanců VV Vítem Bártou vystoupil z poslaneckého klubu Věcí veřejných a později začal spolupracovat s ČSSD.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2017 už nekandidoval. V komunálních volbách v roce 2018 obhajoval jako nestraník za ČSSD mandát zastupitele města Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, ale neuspěl.

V roce 2014 na sebe Huml upozornil výrokem o tenistce Petře Kvitové. Tenistku tehdy kritizoval za to, že se z daňových důvodů přestěhovala do Monaka. Radiu Impuls řekl, že lidé, kteří se přihlásí do jiného státu, by měli přijít o české občanství.

Do sporu se tehdy vložil i prezident Miloš Zeman. "Vím, že jako úspěšní lidé jste předmětem všudypřítomné závisti, a jeden z důvodů setkání je také to, abych vám proti těmto závistivcům vyjádřil svoji podporu a poprosil vás, abyste je ignorovala, protože neumí nic jiného než závidět,"řekl tehdy.

"Úplně mě to nepotěšilo, ale je to tak a není to moc ke komentování. Vím, že se to úplně ignorovat nedá, ale už jsem si zvykla. Za uplynulé tři roky jsem se hodně naučila," uvedla tehdy tenistka.

Témata: Petra Kvitová Stanislav Huml Miloš Zeman