Náhlovský se na pohřbu Mladého zhroutil: Pořád doufám, že je to všechno jen zlý sen!

Josef Alois Náhlovský a Karel Šíp na pohřbu kamaráda Josefa Mládka 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. května 2018 12:36

Josef Alois Náhlovský (68) a Josef Mladý (†63) nebyli kolegové jen na jevišti, ale i kamarádi a parťáci v soukromí. Nečekaná smrt Mladého proto Náhlovského zdrtila.

Mladý v neděli večer podlehl zákeřné rakovině. Předtím ale dlouhá léta bojoval s cukrovkou. Náhlovský byl jedním z mála, kteří o zákeřné chorobě Mladého věděli, a byl s ním do poslední chvíle. „Byli jsme jako rodina. Pro mě je to ztráta jako v manželství. Sedmatřicet let, přes tři a půl tisíce vystoupení jsme spolu absolvovali, tak je to pro mě strašně těžký, je to šok,“ řekl pro Blesk Náhlovský ještě před pohřbem.

Přiznal také, že věděl, že jeho kamarád má zdravotní problémy. „Byl jsem z jeho okolí jediný, my jsme to drželi pod pokličkou, aby se to neventilovalo. Já jsem věděl, že je na tom opravdu zle. On pořád věřil, že to dopadne dobře. Ale to víte, tyhle nemoci, jako je rakovina, tam nikdy nevíte dne, hodiny, jak to dopadne. Svůj boj nevzdal do poslední chvíle, byl to velký bojovník,“ přiznal Náhlovský.

Přestože o rakovině věděl, náhlý skon Mladého ho zaskočil. Na pohřbu se mu v očích nejednou objevily slzy. Nakonec plakal tolik, že ani nestíhal utírat slzy. Potom ho čekala další smutná povinnost – kondolence rodině. Truchlící vdovu Annu objal a dlouze se u ní zastavil.

Náhlovský nijak netajil, že je odchodem svého přítele zlomený. „Co vám k tomu mám říct? Myslím, že moje půlka odešla... Pořád doufám, že je to všechno jen zlý sen, ze kterého se ráno probudím,“ řekl deníku Aha! „Je to pro mě strašně těžké, prostě šok. Takový člověk plný elánu...“ Svou vzpomínku ale nedokončil, protože se znovu rozplakal.

Témata: Josef Alois Náhlovský Josef Mladý