Kajínek radí Tereze H., jak se chovat v pákistánském vězení! Zásadní je jedna věc!

Jiří Kajínek při rozhovoru pro stars24.cz 20

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. května 2018 11:09

Tereza H., která v Pakistánu čelí obvinění z pašování drog. Za devět kilogramů heroinu může dostat až 14 let! Dívka poslala z lahaurského vězení dopis, ve kterém říká, že je pro ni pobyt za mřížemi nesmírně těžký, a nepřímo se přirovnala k Jiřímu Kajínkovi - nejznámějšímu českému vězni. A Kajínek jí poslal vzkaz!

Přestože Tereze hrozí vysoký trest, na záběrech pakistánské televize od soudu se často usmívá. V dopise pro Blesk vysvětlila, co ji drří nad vodou. „Ve vězení to zvládám docela dobře, ale to jen díky mé silné povaze. Ač mi je teprve dvaadvacet let, tak jsem v životě prošla už přes mnoho překážek. Toto je jedna z těch těžších, ale nic netrvá věčně,“ napsala dívka pocházející z Uherského Hradiště.

Přiznala ale také, že je pro ni život v kriminále velmi složitý. A nepřímo se dokonce přirovnává k nejslavnějšímu českému trestanci Kajínkovi.„Po psychické stránce je to vše hodně těžké, ale to pochopí jen ten, kdo si tímto vším také prošel. Pan Jiří Kajínek by mohl vyprávět,“ píše Tereza.

A co na její slova říká sám Jiří Kajínek? „Terezo, jediné, co ti můžu říct, je, že tě chápu a vím, že je to pro tebe těžké. Přeji ti, aby ses co nejdříve dostala domů. Je to tam jiný svět. Jsi ve věznici ale již řadu měsíců a určitě jsi poznala tamější poměry.“

Kajínek ale také dodává, že jí nedokáže poradit, jak se tam má chovat, aby přežila, protože on sám má jiné zkušenosti. „České věznice a ty pákistánské se podle mě nedají srovnávat. Můžu ti ale poradit jednu věc, která pomohla mně. Musíš se přizpůsobit realitě a z té vycházet,“ cituje jeho slova server Expres.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Jiří Kajínek Věznice