Celebrity dobývají YouTube! Marek Ztracený, Pokáč nebo Olga Lounová bodují s vánočními hity!

Ztracený, Marek 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

19. prosince 2021 21:31

O nové vánoční videoklipy je na youtube zájem. Například Marek Ztracený s duetem Vánoce jako dřív s Hanou Zagorovou zaznamenal dodnes 1,560.700 zhlédnutí. Téměř 845.000 zhlédnutí má další duet Už za pár dní písničkáře Pokáče s Nikol Štíbrovou. Zájem je také o další klipy s vánoční tematikou, mezi které patří Dneska je pátek od Olgy Lounové a Sněhová vločka v podání Radka Bangy, které v součtu nasbíraly 100.000 zhlédnutí.

Zpěvák, skladatel a čerstvý držitel zlatého Českého slavíka Ztracený k duetu Vánoce jako dřív přizval Zagorovou. "Už dlouho jsem si přál mít s Hankou písničku. Když jsem složil tuhle vánoční, hned jsem jí zavolal, jestli si ji poslechne a má chuť a sílu ji se mnou nazpívat," uvedl.

Píseň původně reflektovala loňské svátky, ovlivněné koronavirovou pandemií, aktuální to je i letos. V textu Ztracený věří, že všechno bude jako dřív. "Je to vlastně takový malý pokus o záchranu Vánoc, o kterých nám opět tvrdí, že možná nebudou," podotkl.

Písničkář Jan Pokorný má na svém kontě skladby s vánoční tematikou jako Nikde žádnej sníh, Voděvzdorné šibenice, Anděl nebo Měkké dárky. Na novince Už za pár dní s ním zpívá herečka Štíbrová, která nedávno zpívala s kapelou IMT Smile ve filmu Příliš osobní známost. Melancholickou melodii Už za pár dní doprovází text, který s propojuje malíře Josefa Ladu s obchodním domem Primark.

Ve vánočním klipu Lounové Dneska je pátek hraje skoro celá její rodina, maminka, sestra Mirka, malá neteř Vědunka i pes Easy a kočka Micka. Vše se točilo v roubence, která patří rodičům. "Miluju Vánoce, což je asi z téhle písně poznat. Napsala jsem ji minulý rok těsně před Vánoci v době, kdy nebyla úplně dobrá nálada v celé naší zemi. Zastesklo se mi po klasických veselých vánočních svátcích a tak jsem tu chuť po radosti dala do téhle písničky," uvedla Lounová.

O silný příběh se ve videoklipu Sněhová vločka snaží zpěvák Banga. Zahrála si v něm herečka Eva Decastelo společně se svou dcerou Zuzankou. Ztvárňuje maminku samoživitelku, která se stará o své dvě děti. "Chci lidem připomenout, v čem tkví skutečné kouzlo Vánoc a že láska je nejdůležitější věcí v lidském životě," uvedl Banga.

Témata: Marek Ztracený Pokáč Olga Lounová Radoslav Banga