StarDance 2021 tříští sázející a bookmakery! Shodují se ale, kdo nemá šanci vyhrát!

StarDance

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

18. prosince 2021 15:48

Ve dnešním finále StarDance bookmakeři věří krasobruslaři Tomáši Vernerovi (1,45:1 - 1,53:1). Mezi sázejícími ale vede herec Jan Cina (3,5:1 - 4:1). Triumf farářky Martiny Viktorie Kopecké by byl překvapením (5,5:1). Vyplývá to z odpovědí zástupců sázkových kanceláří.

Z informací dostupných na kurzovních portálech dále vyplývá, že na vítězství Ciny u Tipsportu a Chance průběžně lidé vsadili nejvíce tiketů - 52 procent ze všech vsazených. Na Vernera 27 procent a na Kopeckou 8 procent.

Tisková mluvčí Sazky Veronika Diamantová ČTK sdělila, že od začátku sázení byl u Sazky největším favoritem Cina, ale nyní je to Verner. Podotkla také, že vzhledem ke covidu nabízí jen sázky na vítěze. Mluvčí společnosti Chance Markéta Světlíková uvedla, že Verner Cinu kurzově předběhl na první příčku, co se týče kurzů, až během posledních tanečních večerů. Připomíná ale také, že větší kurz na vítězství než Kopecká měla podle bookmakerů ještě krátce před svým vyřazením Tereza Černochová.

Tu vzpomněl i hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák s tím, že Černochová, kterou označil za největší překvapení a černého koně soutěže, zůstala před branami finále minulou sobotu. "Všichni finalisté nicméně patří k tomu nejlepšímu, co letošní ročník nabízí. Opět se ukazuje, že ženy to mají přece jen složitější. Martina Viktorie Kopecká si svými výkony i milým vystupováním jistě získala řadu příznivců, pokud by ale dokázala porazit oba své sobotní soupeře, bylo by to spíše překvapení." uvedl Hanák.

"Verner se opírá o zástupy fanynek ještě z dob sportovní kariéry krasobruslaře a Cina zase působí uvolněně a opět potvrzuje, že řeči o jeho všeobecném nadání mají své opodstatnění. Uvidíme souboj titánů s ohledem na to, že Star Dance sleduje spíše konzervativní publikum, ale sázíme spíše na Vernera,“ doplnil Hanák.

Hlavní bookmaker Tipsportu Pavol Boško uvádí, že technickou a sportovní úrovní tance je podle poroty dlouhodobě nejlépe hodnocený Tomáš Verner. "U bývalého krasobruslaře to nepřekvapí. Nicméně od prvních kol si sympatie získával populární herec Jan Cina, který ukázal i pohybové nadání. A pokud si vezmeme, že velkou část ze všech ročníků Stardance v minulosti vyhráli herci nebo herečky, máme tu rovněž velkého kandidáta na vítězství," uzavírá Boško.

Scénář i taneční páry se v letošním ročníku StarDance kvůli covidu několikrát měnily. První díl letošního 11. ročníku soutěže sledovalo v průměru 1,618 milionu diváků starších 15 let. Byl to nejsledovanější úvodní večer soutěže StarDance na ČT od roku 2008. Finálový večer začne ve 20:10 na ČT1 a budou jím provázet Marek Eben a Tereza Kostková.

Témata: StarDance