Hlavně, aby se za nás děti nestyděly, ty vole. K*rva, k*nda. Herec se drsně pustil do Stropnického!

Martin Stropnický 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

10. května 2018 17:16

Herec Jiří Maryško se proslavil svými kontroverzními výroky. V minulosti kritizoval řadu politiků včetně prezidenta Miloše Zemana. Teď se pro změnu vulgárně pustil do končícího ministra zahraničí Martina Stropnického.

Stropnický v minulé vládě zastával post ministra obrany, v té současné pak obsadil křeslo ministra zahraničí. Na něm se ale dlouho neohřál. Jedenašedesátiletý bývalý velvyslanec v Itálii nebo ve Vatikánu by se totiž rád vrátil do diplomacie – a tak skončí nejen ve vládě, ale i v Poslanecké sněmovně. Spekuluje se, že by mohl obsadit křeslo velvyslance v Izraeli.

Maryško se netají tím, že není z působení Stropnického v politice nadšený. „Děkujeme Martinovi, že nám protlačil estébáka na post ministerskýho předsedy a přejeme zaslouženej odpočinek v Izraeli. Hlavně, aby se za nás děti nestyděly, ty vole...“ vzkázal Stropnickému.

Ještě pikantnější pak byla diskuze pod jeho facebookovým příspěvkem. „On za to nemůže, on je jen herec,“ poznamenal diskutující Jaroslav Fiala. „To už je jen kousek od k*rvy,“ přisadil si Maryško. „K*rva se neříká,“ poučil ho Fiala. „K*nda se neříká,“ pokračoval v debatě herec. „K*nda sem, k*nda tam,“ dodal Fiala, který použil dnes již zlidovělou hlášku prezidenta Miloše Zemana.

A pak se přidal i český hudebník, hudební skladatel, aranžér a dirigent Varhan Orchestrovič Bauer. „Ale snad už nebude zpívat v televizi ani v divadle-to je stejně pekelný jako jeho politické působení,“ rýpnul si do Stropnického.

Maryško se také v minulosti angažoval ve snahách o zachování Činoherního studia v Ústí nad Labem a v únoru 2015 na Facebooku zveřejnil fotografii popravy z filmu Lidice, u níž jmenoval některé místní politiky s tím, že takto si představuje úklid ústeckého magistrátu. Lidickým obětem se ale Maryško později omluvil a v trestním stíhání došlo k dohodě se státním zástupcem, podle které byl za výtržnictví potrestán pokutou 25 tisíc Kč a 180 hodinami obecně prospěšných prací.

Témata: Jiří Maryško Martin Stropnický