Skutečná příčina smrti Josefa Mladého? Nic neřekl, jen hubl! Zemřel na onkologii!

Josef Mladý 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

10. května 2018 9:23

Přestože herce Josefa Mladého (†63) deset let trápila zákeřná cukrovka, nebyla tato nemoc bezprostřední příčinou jeho smrti. Diabetes se však zřejmě rozvinul v rakovinu!

Bavič Josef Mladý, který v neděli zemřel, prý sváděl tři čtvrtě roku boj s rakovinou! Parťák Josefa Aloise Náhlovského (68) zemřel v neděli večer napojen na přístrojích na onkologické klinice Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. O jeho smrti informovala v pondělí skupina Fešáci, detaily ale nezveřejnila.

Lidé z jeho okolí neměli tušení, že se děje něco zvláštního. „Pro nás všechny tady z tenisovýho klubu, kde Pepa léta byl, to je šok! On nám neřekl, že má rakovinu, ani že je nějak nemocný. Věděli jsme akorát, že léta bojuje s cukrovkou,“ řekl Blesku František Jeništa, majitel restaurace U Čeréza v pražských Kolovratech, kde Mladý s manželkou a dcerou žil.

František také zdůraznil, že do klubu chodil Mladý na pivo i za kamarády. A na rozdíl od většiny ostatních se nikdy neopil. Jeho limitem totiž byla čtyři malá piva. A i to se nedávno změnilo. Právě v té době mu lékaři údajně diagnostikovali rakovinu.

Svým přátelům ale nic neřekl. „Nám neřekl vůbec nic, on se o nemocech odmítal bavit a nikdy si taky na nic nestěžoval. To léto se tady ale objevil a jako by nic řekl – musím zhubnout, začal jsem držet dietu!“ zavzpomínal majitel restaurace. „Mysleli jsme, že je blázen! Nepotřeboval to. Opravdu se nám ale začal ztrácet před očima. Někdo tady říkal, že dieta je jen zastírací manévr, že má asi rakovinu a nechce, abychom to věděli,“ dodal.

Jeho slova potvrzuje i Josef Alois Náhlovský. „Nechtěl svou nemocí obtěžovat druhé,“ prozradil bavič. „Já jenom vím, že léta trpěl cukrovkou a potom že někdy od července marodil a začal hubnout. To je vše. Vídali jsme se poměrně často, ale na nic si nestěžoval,“ popisoval pro Aha!

Když Mladého nedávno viděl, ani ve snu ho prý nenapadlo, že je to naposledy. „Mluvil jsem s ním naposledy před dvěma týdny a zdál se mi být v pohodě a vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že spolu mluvíme naposled,“ uvedl Náhlovský. „Nemluvil jsem ani s jeho ženou, takže neznám bezprostřední příčinu jeho smrti. Snad se to dozvím na pohřbu,“ dodal.

Témata: Josef Mladý Josef Alois Náhlovský rakovina