Michal Prokop jde proti opatřením? Nic rušit nebude!

Michal Prokop

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

7. prosince 2021 19:41

I přes stávající opatření, vyhlášená v souvislosti s koronavirovou pandemií, Michal Prokop nezruší 21. prosince ve Velkém sále pražské Lucerny svůj tradiční Vánoční koncert. Současné omezení stanovuje maximální počet návštěvníků na tisíc sedících osob.

Lidé se musejí prokázat dokončeným očkováním nebo potvrzením o prodělání covidu v posledních šesti měsících. Fanoušci, kteří se do hlediště nedostanou, budou moci sledovat placený přímý přenos online.

Na zajištění přenosu se podílí stejný tým jako na loňském televizním koncertu Národ sobě – kultura tobě, přenášeném naživo z pražského Národního divadla. V Lucerně se bude vysílat na několik kamer s televizním přenosovým vozem. "Je to takový vánoční dárek od nás pro všechny příznivce kvalitní živé hudby," uvedl za pořadatele koncertu David Gaydečka.

Hosty koncertu budou Petr Janda a skupina Colorful People. Zazní Prokopovy hity i písně z letošního alba Mohlo by to bejt nebe..., za jehož prodej obdrží Prokop na pódiu od zástupců vydavatelství Supraphon Zlatou desku. Lídr skupiny Olympic Janda po boku Prokopa a jeho kapely Framus Five vystoupí poprvé.

Další host Vánočního koncertu, česko-slovenské trio Colorful People, tvoří Lenka Novotná, Juraj Holoda a Dušan Marko. Momentálně pracují na debutovém autorském albu Reflections vol.1, zároveň připravují akustické nahrávky s coververzemi svých oblíbených písní z repertoáru hvězd, jako jsou Sting, Rihanna, Lionel Richie, John Mayer nebo Justin Timberlake.

Témata: Michal Prokop (zpěvák)