Karel Šíp pořádně vybouchl: Cizinci, kteří v Praze napadli číšníka, byli latentní vrazi!

Šíp, Karel 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. května 2018 20:00

Český moderátor a bavič Karel Šíp přiznal, že jej velmi znepokojila kauza číšníka, kterého v Praze před několika dny napadli a brutálně zmlátili muži z Nizozemí. Právě agresivita je podle jeho slov jedna z mála věcí, která jej dokáže skutečně vytočit.

Karel Šíp o sobě v rozhovoru pro Český rozhlas Plus prozradil, že je v životě spíše klidný a dobrotivý typ, který nemá rád přetvařování. „Mě jen tak něco nevytočí, opravdu ne,“ říká známý moderátor.

Přesto prý čas od času přijdou momenty, kdy ho něco vytočí. „Můžu vám říct, že mě vytočí dejme tomu agresivita. Pozoruji, že se tak nějak stupňuje. V nedávné době jsem viděl na internetu to video, jak nějakých šest cizinců zmlátilo číšníka někde za obchodním domem. A to mě vytočilo,“ přiznal.

Svými slovy narážel na případ číšníka, kterého v Praze napadla skupina mužů z Nizozemí. Číšník muže ve věku 24 až 32 let upozornil na to, že na zahrádce restaurace nemohou popíjet vlastní alkohol. Útočníci ho povalili na zem, kde ho začali mlátit pěstmi a kopat do něj. Poté, co zůstal bezvládně ležet na zemi, z místa utekli. Napadený muž skončil ve velmi vážném stavu na jednotce intenzivní péče a podstoupil operaci hlavy.

Třem Nizozemcům obviněným z výtržnictví uložil Obvodní soud pro Prahu 1 trestním příkazem osmiměsíční podmínky. Na pět let je také vyhostil ze země. Cizinci rozhodnutí akceptovali, je proto pravomocné. Českou republiku ihned opustili. Zbývající dva Nizozemce, které policie považuje za hlavní aktéry napadení, soud poslal do vazby. Oba čelí obvinění z výtržnictví a z těžkého ublížení na zdraví, za což jim hrozí až deset let vězení.

Šíp také dodal, že kauzu sleduje. „Pustil jsem si to asi dvakrát nebo třikrát. A v jejich tvářích jsem se snažil něco vyčíst. A byla to jenom zloba, agresivita. To jsou prostě latentní vrazi. To mě dokáže vytočit. Ale jinak už skoro nic,“ dodal Šíp.

Témata: Karel Šíp napadení číšníka skupinou Nizozemců