Opatření ve StarDance: Jak se televize snaží zajistit, aby se účastníci a diváci nenakazili?

Mirai Navrátil

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. prosince 2021 19:36

Soutěž StarDance už opustily dva páry kvůli opakované absenci. U Miraie navrátila se pak potvrdila pozitivita na covid, stejně jako u jeho partnerky Lenky Nory Návorkové, soutěž proto opustili. Nešlo přitom ani zdaleka o první případ covidu v soutěži!

Scénář a taneční páry se v letošním ročníku StarDance kvůli covidu měnily několikrát. Koncem října vinou covidu nevystoupila moderátorka soutěže Tereza Kostková a nahradil ji Aleš Háma.

Kvůli karanténě pak netančila herečka Simona Babčáková s Martinem Prágrem a Navrátil s Návorkovou. V následujících kolech se pak v některých párech ještě vyměnili profesionální tanečníci a změna se dotkla i poroty, ve které místo Zdeňka Chlopčíka usedl Václav Kuneš.

Česká televize podle nedávného vyjádření mluvčí Karolíny Blinkové už dříve přijala pro bezpečný průběh StarDance opatření nad rámec těch, která nařídilo ministerstvo zdravotnictví.

Štáb, účinkující i publikum musí mít negativní test, i pokud jsou očkováni nebo prodělali nemoc.

U publika je podle Blinkové vyžadován antigenní test ne starší než 48 hodin, PCR test uznává maximálně 96 hodin od odběru. Zajištěn je také dvoumetrový odstup hlediště od parketu. Publikum musí mít respirátory.

Témata: StarDance Mirai Navrátil